World Wonders Project- לטייל במקומות היפים בעולם בלי לצאת מהבית

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wZg8FTi5_Os&w=560&h=315]

פעם היו שבעת פלאי תבל. בהיעדר אינטרנט ובהיות ערוץ אחד בלבד בשחור לבן, מצאתי את עצמי צוללת לתוך אנציקלופדיית “תרבות” אצל סבתא שלי. אני מודעת להסגרה הצורמת של גילי, אבל הנוסטלגיה המתוקה הנקשרת בדמיוני לכרכים הרבים ולאיורים בהם, נראית לי משמעותית הרבה יותר.

אל פלאי העולם ההוא הצטרף פרק נפרד נוסף של שבעת פלאי העולם הקדום, עם מגדל בבל מצויר וצבעוני, שראשו נוגע בשמיים. זכרתי את כל ה-14 יחד וידעתי לספר עליהם לכל מי שרצה לשמוע. בדמיוני, הם חיו בבהירות ובצלילות שהתקיימה רק בציורים ובאיורים של אותה אנציקלופדיה “תרבות”.

עכשיו יש אינטרנט, יש גוגל ואפילו יש את Google Earth, ובאימפריה שלהם קיים כבר חודשים המיזם המדהים הבא – World Wonders Project.

4
השונית הגדולה באוסטרליה
7
מפרץ קליפורניה
5
אנטרטיקה
1
הגראנד קניון

למעשה, מדובר באתר שמנצל את הצילומים האמיתיים של אתרים בעולם, כפי שקיימים ב-Google Earth, ומשלב עם האוצר האדיר שקיים במאגרי תמונות והווידאו ביוטיוב – סוג של אנציקלופדיה למקומות המרהיבים ביותר בעולם.

לאחרונה נוספו ערכי מקום חדשים רבים ועכשיו תוכלו לטייל בגרנד קניון בארצות הברית, במקדשי השינטו של קיוטו, בפומפיי וגם בעיר הלבנה של תל אביב ובעיר העתיקה של ירושלים.

8
העיר הלבנה, תל אביב
3
המגילות הגנוזות של ים המלח

יש עוד עשרות ערכים ומקומות ברחבי הגלובוס ולכולם יש הסבר כתוב, סרטוני וידאו ותמונות מרהיבות עין:הפרויקט כולו הוא יוזמה של Google Culture – מכון וירטואלי ענקי, שמתעד את עולמנו מהזווית הרחבה של המילה תרבות. בין הפרויקטים שניתן לגלות שם : ההיסטוריה של המאה ה-20 המתועדת על ציר זמן לפי עשורי שנים, ושבעה פרויקטים ענקיים, ביניהם הפרויקט של פלאי התבל. יש גם את פרויקט המוזיאונים העולמי, פרויקט יד ושם, המגילות הגנוזות, מרכז נלסון מנדלה, הגירסה התלת מיימדית של ארמון ורסאיי ועוד.

6
האפים השויצריים
2
ארמון ורסאיי

למרות כל העושר המטורף, של כל האתרים והפרוייקטים, אי אפשר להימנע מהתחושה שבכולם הגבולות ניצבים היכן שנמצאים גבולות גוגל. מה שלא שם, מבחינת גוגל לא קיים. אין כאן את השפע האקדמי המחוייב לגיוון; יש כאן את השפע הוויזואלי של הענק האינטרנטי. מצד שני, זו תחילתו של תיעוד עתידי, שיהפוך לבסיס הידע של צעירים בני זמננו, שנוהגים לפנות לוויקיפדיה יותר מאשר לאנציקלופדיות.

אנחנו נוהגים להביע שאט נפש אל מול דור הילדים, שמרוכז במסכים השונים ומאופיין ביכולת הקשבה קצרה, אבל אולי הגיע הזמן להפנים את השינויים האמיתיים שיצרו האינטרנט והטכנולוגיה שהגיעה איתו – טקסטים ופסקאות קצרות, מידע תמציתי והרבה ויזואליה – זה מה שהולך היום.

מאחורי הקלעים של הפרויקט:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=O3vP-arpriA]

(פורסם לראשונה ב-feeder.co.il ב- 17.2.13)